Donació BookClub 2016

Ahir, 1 d’abril, el BookClub (club de lectura en anglès) de la Biblioteca Mestra Maria Antònia, va fer la quarta Donació BookClub (BookClub Donation). És a dir que aquesta vegada, en comptes de ser la Biblioteca qui subministra el llibre als usuaris, són els propis membres del Club que compren el llibre i, després de llegir-lo, el donen a la Biblioteca per a què altres usuaris o altres clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya puguin llegir-lo.

4th BookClub Donation 2016
Alguns dels membres del BookClub amb el llibre de la donació i la Llibreta de Llibres

Aquestes donacions van començar el 2012 quan, una membre del club, va tenir la idea de fer una donació com a agraïment a la Biblioteca pel servei prestat. Aquesta idea va ser molt ben rebuda i ja en portem 4!

  • El 2012, vam aprofitar l’any Dickens i vam llegir 12 obres diferents de l’autor;
  • el 2013 vam fer la donació d’11 exemplars de Fahrenheit 451 de Ray Bradbury, per tal de seguir el cicle de narratives utòpiques;
  • el 2014 va ser el torn de The Rainbow de DH Lawrence, amb 15 exemplars, amb la intenció d’algun dia llegir Women in Love, que ja està al catàleg;
  • i aquest any hem participat amb 15 exemplars d’un llibre recentment publicat i del que tothom està parlant: The Girl on the Train de Paula Hawkins.

Des de l’organització del Club estem molt contents perquè és un esdeveniment que prové del propi club i perquè dóna sentit al projecte. Aquest any han participat un total de 20 persones, les parelles han col·laborat amb un llibre, aprofitant que ja existien 6 exemplars en altres biblioteques de Catalunya.

Com a agraïment als participants de la donació, el BookClub ha editat una Llibreta de Llibres, on els membres poden anar apuntant informació, cites i notes sobre els llibres que anem llegint.

Llegeix més sobre les donacions (en anglès).


Leave a comment